van de bestuurstafel

Van de bestuurstafel.

Het werd hoog nodig tijd om een bericht namens het bestuur te maken.

In het laatste bericht was ik nog ontzettend enthousiast over wat we dit jaar weer allemaal zouden gaan meemaken.

Toen kregen we Corona en weg was alles wat wij zouden beleven.  Onze vaste activiteiten:  paardrijden, Soos en zwemmen konden niet meer doorgaan. Daarnaast werden alle andere leuke activiteiten geschrapt zoals de kermis, Cabriotour, zeildagen en nog veel meer!

Ik denk dat ik namens iedereen (deelnemers, vrijwilligers, stagelopers, bestuur) mag zeggen dat we met zijn allen aan de gang willen. We missen onze activiteiten!

Eind juni hebben we overleg gehad. We hebben door de huidige maatregelen nog wel een uitdaging om te kunnen starten. De 1,5 meter is voor onze vrijwilligers bij het zwemmen en paardrijden extra lastig. We kunnen niemand helpen met 1,5 meter tussen de vrijwilligers en de deelnemers.  We zijn nog op zoek naar oplossingen. Het is nog niet duidelijk wanneer we weer kunnen beginnen.

Bij de Soos is de 1,5 meter makkelijker te realiseren. We verwachten dan ook met de huidige maatregelen, dat De Soos in september weer kan beginnen. De Soos heeft het seizoen nog af kunnen sluiten met een BBQ.

Contributie

 In de komende maand zal de contributie worden afgeschreven. Dit klinkt natuurlijk heel tegenstrijdig met het bericht hierboven.

Waarom dan wel contributie innen, zullen jullie je afvragen.

In het tweede kwartaal is de contributie niet afgeschreven. We wilden de contributie halveren. Door het nu wel af te schrijven hebben jullie de helft betaald in een half jaar. Dat is tot nu de tijd dat  we geen activiteiten kunnen aanbieden.

We hebben voor deze optie gekozen, omdat de Stichting voor bepaalde dingen gewoon door moet betalen. Een voorbeeld: De paarden staan op stal en willen eten en verzorgd worden.  Als er geen contributie wordt betaald,  is er straks geen manege en paarden meer en kunnen wij de afdeling paardrijden stoppen.

Tot zover de berichtgeving van het bestuur. Mochten er binnenkort veranderingen zijn betreffende de Coronamaatregelen wat betrekking heeft op onze Stichting, dan zullen wij hierover bericht geven via de website.

 

Tot slot wensen wij iedereen heel veel gezondheid en een fijne zomer.

Namens het bestuur,

Jacco Stam (voorzitter)

 

 

bestuurstafel2 bestuurstafel2